Zoekveld

Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo's (LOkaal GezondheidsOverleg) hebben, samen met alle Vlaamse preventieorganisaties, de Partij voor een Gezonde Gemeente opgericht. Deze fictieve partij zet in op meer gezondheid in een gezondere leefomgeving.

Twintig jaar na de ingebruikname van de welbekende 'actieve voedingsdriehoek' stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven dinsdag een vernieuwd Vlaams voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en 'lang stilzitten' voor. Daarin worden voeding en beweging voor het eerst van elkaar losgekoppeld in een voedings- en bewegingsdriehoek.

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie verandert van naam.

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie heet voortaan het Vlaams Instituut Gezond Leven.

'Gezonde Gemeente' is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie

De e-sigaret valt wel degelijk onder het wettelijk rookverbod op school, stelt het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie.

"Ik merk dat de kindjes de leerstof beter opnemen, als ze meer kunnen bewegen in de klas", zegt Kathleen De Belder, leerkracht in de Vrije Basisschool Sint-Lodewijk in Beveren.

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie heeft een project gelanceerd dat baby's en peuters in kinderdagverblijven wil helpen gezond te eten en voldoende te bewegen.

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie heeft met smartstop een nieuw programma gelanceerd dat jongeren van de sigaret wil afhelpen.

De Vlaams-Brabantse gemeente Bever is uitgeroepen tot de winnaar van de "10.000-stappenclash", een wedstrijd van het VIGeZ.

Pagina's