Zoekveld

Rode Kruis richt zich met nieuwe oproep tot jongeren tussen 18 en 25
15/05/2018 - 04:11

Het bloed van 18 tot 25-jarigen is niet gezonder of beter dan dat van de gemiddelde Vlaming, maar ze hebben wel een langere 'houdbaarheidsdatum' als donor. Rode Kruis-Vlaanderen is daarom met een nieuwe campagne "Bloed geef je bij het Rode Kruis" op zoek naar jongeren uit die leeftijdsgroep om de bloedvoorraad mee op peil te houden.

De oproep van Rode Kruis-Vlaanderen zal de komende dagen en weken mee ondersteund worden door jonge Instagramhelden zoals @shittyrob, @rubenvanvreckem, @museofgreens, @floordenil, @gillesclaes, @laurencedww, @mattivb, @loicfood, @camsbotten en @crystaldie. Al deze 'influencers' willen jongeren op een toffe, grappige en positieve manier wakker schudden. Rode Kruis-Vlaanderen verspreidt ook twee video's om deze specifieke jongerengroep te bereiken.

Dat jongeren de stap wíllen zetten, daarover is geen twijfel, zo bleek uit een recente enquête van Rode Kruis-Vlaanderen. De humanitaire organisatie hoopt dan ook massaal veel jong bloed over de vloer te krijgen de komende weken in de donorcentra of op de mobiele bloedinzamelingen.