Zoekveld

HIV: op weg naar een gepersonaliseerd geneesmiddel
08/11/2019 - 12:33

De huidige anti-hiv-behandelingen niet altijd efficiënt voor alle patiënten. Monoklonale antilichamen kunnen een goed alternatief zijn, maar zijn duur. Daarom is het belangrijk om te kunnen bepalen welke patiënten er het meest van profiteren.

Boston-onderzoekers hebben een test ontwikkeld om de kenmerken van HIV beter te definiëren om zo de effectiviteit van de behandeling te voorspellen. In feite beschermen HIV-1-envelopproteïnen het virus en helpen ze de reactie van het immuunsysteem te voorkomen. Deze eiwitten hebben echter veel variaties. Het is moeilijk te voorspellen of een op antilichaam gebaseerde behandeling alleen effectief zal zijn op basis van de kennis van de envelopsequentie. In de studie identificeerden onderzoekers HIV-1 envelopsequentiemotieven die de effectiviteit van behandeling met een soort antilichaambehandeling voorspellen.

De werkzaamheid van behandelingen met hiv-1-neutraliserende antilichamen (bnAb) kan worden aangetast door het bestaan ​​van minder gevoelige varianten. Aldus zijn HIV-1-stammen met de CXCR4-receptor bijvoorbeeld minder gevoelig voor neutralisatie dan die met CCR5.

Met deze resultaten kunnen artsen beter geïnformeerde beslissingen nemen over behandelplannen voor HIV-1-patiënten en uiteindelijk het virus behandelen om het vroeger te vertragen. Dit is des te belangrijker omdat deze behandelingen ook het reservoir van HIV kunnen aanvallen, wat een noodzaak is als men het genezingsdoel wil bereiken.

HIV-1 co-receptor usage and variable loop contact impacts V3 loop bnAb susceptibility

 

Gelieve u in te loggen om een reactie te plaatsen