Formulaire de recherche

Nachtwacht opnieuw op Apotheek.be
18/01/2018 - 05:11

Zoals afgesproken in het meerjarenkader, is de nachtwacht opnieuw beschikbaar voor het publiek op apotheek.be. Het callcenter en het nationaal oproepnummer 0903/99.000 blijven daarnaast actief. Patiënten zullen dus langs beide kanalen de apotheek van wacht kunnen vinden, ook tussen 22u00 en 9u00.

Opgelet: de website bevat tot nader order geen informatie van apotheken met wachtdienst in de provincie Limburg en in de regio Mechelen. Je kan de wachtdienst van apothekers in Limburg telefonisch raadplegen via 078/05.17.33 (zonaal tarief van toepassing) en die van apothekers in Mechelen via 015/33.03.33 (zonaal tarief van toepassing).

De wachtaffiches van Geowacht zullen vanaf 24 januari voor de wachtdienst na 22u00 verwijzen naar apotheek.be en 0903/99.000. Verder verandert er niets aan de wachtaffiches.

De digitale affichering, zoals die ook gebruikt wordt in wachtposten en spoeddiensten, toont op het scherm ook de apotheek die van wacht is na 22u00 ‘s avonds.

Wat betreft vergoeding verandert er nog niets.

Ook wat betreft de zichtbaarheid (licht en groen kruis al dan niet laten branden) verandert er niets.

Campagne

Naar aanleiding van deze maatregel herlanceert APB de informatiecampagne ‘De apotheek van wacht is geen nachtwinkel’ om het publiek te sensibiliseren over de rol van de apotheker tijdens de wachtdienst. Met de Korte Berichten van 1 december ontving je een affiche, het moment is daar om ze uit te hangen in je apotheek!

Enquête

Wie 's nachts van wacht is, ontvangt de ochtend nadien een korte bevraging over het verloop van die wachtdienst. Via die enquête (die loopt tot mei 2018) volgt APB de evolutie van de nachtwacht op. "Zo kunnen we indien nodig bijsturen en verzekeren dat die dienst in de best mogelijke omstandigheden voor de apothekers verloopt", schrijft APB.