Zoekveld

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil mobiele toepassingen zoals medische apps een plaats geven in de reguliere gezondheidszorg.

De applicatie wil in de eerste plaats het ongemak en de ongerustheid aanpakken die patiënten ondervinden door de neveneffecten van hun behandeling.

Gezondheidsapps op de smartphone bleven lange tijd beperkt tot hartslagmeters of slaapmonitors, maar door de technische mogelijkheden worden ze steeds geavanceerder

Zeven studenten van hogeschool UC Leuven-Limburg hebben een app ontwikkeld die ervoor zorgt dat er preventief kan opgetreden worden bij epilepsieaanvallen bij kinderen.

Sinds september testen hiv-patiënten via het Instituut voor Tropische Geneeskunde een programma op de smartphone.

De partners van het IMEC.con onderzoeksproject b-SLIM hebben een digitale coach ontwikkeld die aan mensen met overgewicht gepersonaliseerd advies geeft

Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag lanceert Sanofi België de app ‘Diabetes24’

WC ASAPP is een applicatie waarmee patiënten met een chronische darmaandoening snel het dichtstbijzijnde toilet kunnen vinden.

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie heeft met smartstop een nieuw programma gelanceerd dat jongeren van de sigaret wil afhelpen.

Wie deze zomer naar een optreden of muziekfestival trekt, kan de gratis decibelmeter-app van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie downloaden op zijn smartphone.

Pagina's