Zoekveld

Rokers met een hart- of vaatziekte die stoppen met roken leven gemiddeld vijf jaar langer. En de kans op een volgende hart- of vaatziekte wordt met gemiddeld 10 jaar uitgesteld.

"Sinds enkele jaren is de term “tabakoloog” geïntroduceerd in ons land. Hoewel alle weldenkende artsen – en zeker elke huisartsen – zich al jaren inzetten om tabaksgebruik terug te dringen lijkt het alsof het overheidsbeleid enkel de “gestructureerde” aanpak van tabakologen nog wil erkennen, ondersteunen en aanvaarden", schrijft het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen.

70 Belgische ziekenhuizen in België bieden sensibiliserende tests aan. Professionals uit de gezondheidszorg geven ook advies.

Op woensdag 31 mei, de Werelddag zonder Tabak, openen zeventig ziekenhuizen in België opnieuw hun deuren voor de rokers.

Op 31 mei is het opnieuw Werelddag Zonder Tabak.

In 2016 bezochten 281.000 unieke bezoekers de website van Tabakstop, ruim een derde meer dan in 2015.

Wie wil stoppen met roken en daarvoor bij een tabakoloog aanklopt, betaalt vanaf 1 januari enkel nog het remgeld en niet langer de volle pot.

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie heeft met smartstop een nieuw programma gelanceerd dat jongeren van de sigaret wil afhelpen.

Pfizer Inc.  kondigde vandaag de resultaten aan van de grootste klinische studie van goedgekeurde rookstopmedicijnen (gepubliceerd in The Lancet - EAGLES: Evaluating Adverse Events in a Global Smoking Cessation Study). Deze rookstopstudie omvatte 8.144 volwassen rokers en was opgezet om de neuropsychiatrische veiligheid te vergelijken van CHAMPIX® (varenicline) en bupropion met een placebo en nicotinepleistersbij volwassen rokers met en zonder voorgeschiedenis van psychiatrische stoornissen.

Omdat steeds meer mensen die willen stoppen met roken een tabakoloog raadplegen, zijn de uitgaven van het RIZIV voor rookstopbegeleiding fors gestegen. I

Pagina's