Zoekveld

Rond 31 mei, de Werelddag zonder Tabak, openen 67 ziekenhuizen in België opnieuw hun deuren voor rokers

Tabakstop, de rookstophulpdienst van Stichting tegen Kanker, kreeg vorig jaar 18.303 oproepen per telefoon of mail van gebruikers

Rokers met een hart- of vaatziekte die stoppen met roken leven gemiddeld vijf jaar langer. En de kans op een volgende hart- of vaatziekte wordt met gemiddeld 10 jaar uitgesteld.

"Sinds enkele jaren is de term “tabakoloog” geïntroduceerd in ons land. Hoewel alle weldenkende artsen – en zeker elke huisartsen – zich al jaren inzetten om tabaksgebruik terug te dringen lijkt het alsof het overheidsbeleid enkel de “gestructureerde” aanpak van tabakologen nog wil erkennen, ondersteunen en aanvaarden", schrijft het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen.

70 Belgische ziekenhuizen in België bieden sensibiliserende tests aan. Professionals uit de gezondheidszorg geven ook advies.

Op woensdag 31 mei, de Werelddag zonder Tabak, openen zeventig ziekenhuizen in België opnieuw hun deuren voor de rokers.

Op 31 mei is het opnieuw Werelddag Zonder Tabak.

In 2016 bezochten 281.000 unieke bezoekers de website van Tabakstop, ruim een derde meer dan in 2015.

Wie wil stoppen met roken en daarvoor bij een tabakoloog aanklopt, betaalt vanaf 1 januari enkel nog het remgeld en niet langer de volle pot.

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie heeft met smartstop een nieuw programma gelanceerd dat jongeren van de sigaret wil afhelpen.

Pagina's