Zoekveld

Een werkgever had voor aanpassingen moeten zorgen, zodat een vrouw die door kanker lange tijd niet kon gaan werken toch haar job kon blijven doen, zegt het Arbeidshof

Vrouwen en meisjes met een handicap lopen bijna tien keer meer risico op seksueel geweld, zegt Handicap International naar aanleiding van Internationale Vrouwendag

Ouders vragen het niet aan, omdat ze onterecht vermoeden dat ze er geen recht op hebben, of ze haken af door de lange wachttijden en complexe procedure.

De FOD Sociale Zekerheid houdt een enquête bij huisartsen om de medische gegevensuitwisseling tussen artsen en de FOD te verbeteren in het kader van de erkenning van een handicap.

Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) verscherpt de uitkering voor personen met een handicap.

Er komt mogelijk een oplossing voor zwembad Het Dolfijntje in Willebroek, waar mensen met hersenschade kunnen zwemmen, zegt coördinator Ludo Deferme.

Het collectief ontslag bij ADO Icarus is "het gevolg van de manier waarop de persoonsvolgende financiering is ingevoerd", zegt Bart Van Malderen (sp.a)

Wie een handicap wil laten erkennen, hoeft voortaan minder administratieve rompslomp te doorworstelen.

Reizigers met een beperkte mobiliteit kunnen vanaf 1 februari in achttien grotere stations tot drie uur op voorhand assistentie aanvragen om op of van een trein te stappen.

Personen met een handicap zullen hun vraag naar ondersteuning maar één keer moeten indienen om zicht te krijgen op de steun die ze zullen krijgen.

Pagina's