Zoekveld

KYOTO HEART Studie: Effecten van valsartan op morbiditeit en mortaliteit bij ongecontrolleerde hypertensie patiënten met hoge cardiovasculaire risico’s.
Takahisa Sawada1*, Hiroyuki Yamada1, Björn Dahlöf2, and Hiroaki Matsubara1 for the KYOTO HEART Study Group
European Heart Journal (2009) 30, 2461–2469; doi:10.1093/eurheartj/ehp363. Lees meer.

1 Department of Cardiovascular Medicine. Kyoto Prefectural University School of Medicine, Kajiicho 465, Kamigyoku, Kyoto 602-8566, Japan; and 2Department of Medicine, Sahlgrenska University Hospital/Östra, Göteborg, Sweden
Received 4 August 2009; accepted 13 August 2009

Conclusies:

Toevoeging van Valsartan vermindert significant het aantal CV primaire eindpunten (-45%)

Meer informatie over de CV primaire eindpunten:

Toevoeging van Valsartan vermindert significant het aantal beroertes (-45%), angina pectoris (-49%) en nieuwe aanzet-diabetes (-33%) versus niet-ARB behandeling.

De Kyoto Heart Study bevestigt dat valsartan een compleet beschermend effect op hoge-risico patiënten bewerkstelligt.

Achtergrond:
 

Veel rapporten tonen aan dat ACEi’s en ARB’s superieur zijn voor de preventie van CV acccidenten, maar onvoldoende data voor hoge-risico patiënten.

In Japan zijn slechts drie M&M proeven uitgevoerd (twee met candesartan, die geen afname van M&M aantoonden en een met valsartan met significante afname van M&M).

Het is niet duidelijk of deze afname te danken is aan een verschil tussen de ARB molecules of verschillen in het opzet van de studie. Kyoto Heart voorziet meer data om het gebruik van valsartan in vergelijking met conventionele behandelingen te onderzoeken.

Kyoto Heart is door de onderzoekers gepositioneerd om bevestigend bewijsmateriaal te leveren van de Jikey Heart study (gepubliceerd in 2007 in de Lancet journal) die een 39% reductie demonstreerde van het relatieve risico op ontwikkeling van een primair cardiovascular accident bij patiënten gerandomiseerd op valsartan in vergelijking met de conventionele therapie.

(bijsluiter)

EXF-12-09/09-5749

Profession: