Formulaire de recherche

Dé huisarts bestaat niet.

De regionale verschillen zijn soms groot. Ook het feit of men solo werkt of in een groepspraktijk doet er toe. En op het platteland is de appreciatie totaal anders dan in de stad. Wel kan men concluderen dat de huisarts meer au sérieux wil genomen worden. Zowel door overheid als door de organen die hem moeten vertegenwoordigen. De huisarts staat open voor vernieuwingen, dat is zeker, maar hij is de discriminatie van solo praktijk tegenover groepspraktijk beu.

Ik heb al vaak op het punt gestaan mijn beroep dat ik in se graag doe, op te geven om een ander beroep als niet zelfstandige aan te pakken,” schrijft een huisarts.
Laat ons leren uit goede voorbeelden zoals het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Herwaardeer dit mooie beroep. We wachten op een paradigmashift.  Onze honoraria zijn de laatste jaren flink opgewaardeerd en we moeten ook

eens leren content te zijn met wat we hebben in plaats van altijd te klagen en te zagen.  Het hangt ook van ons af om het respect hiervoor af te dwingen. Jammer dat het zo een vrouwonvriendelijk beroep is. Ik heb drie kleine kindjes en het is niet eenvoudig om full time huisarts en mama zijn te combineren, het is non-stop zoeken en puzzelen om er te geraken. Hopelijk levert het allemaal iets op. Succes met jullie enquête.

We hebben hier de huisarts aan het woord gelaten. Het is aan de actoren in het veld om kennis te nemen van de deze enquête en er lessen uit te trekken. Binnenkort laten we de andere zorgverstrekkers aan het woord.  

Terugkeren naar de lijst met thema's

Bron: MediPlanet Huisartsen enquête 05/2009, Reproductie kan na voorafgaande toelating.

Profession: